Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Welke behandeling werkt het beste tegen een onzuiver bovenlichaam?

Allen,

Ik ben inmiddels 21 en heb al een jaar of 6 last van een onzuiver bovenlichaam. Dan bedoel ik vooral acne op mijn rug en borst. Na jarenlang denken dat het wel over zou gaan ben ik er nu wel klaar mee. Nu vind ik overal artikelen over hoe je de acne het beste kan behandelen maar ik hoor liever ervaringen die daadwerkelijk baat hebben gehad.

Bij voorbaat dank en hopelijk heeft iemand een oplossing!

Weet jij het antwoord?

/2500

Een behandeling die de oorzaak aanpakt. Het probleem is echter dat er verschillende oorzaken zijn. Zuivel (melk, kaas, enzovoorts) is een mogelijke oorzaak, de behandeling is dan simpel: tijdelijk stoppen met alle vormen van zuivel. (ook opletten dat in kant en klaar voedsel vaak zuivel zit) Ook zijn er vaak meerdere oorzaken, zuivel zal bijvoorbeeld iets verschil maken, maar dan wordt het zoeken naar de rest. Zo is er hier iemand, die pukkels krijgt als er niet 'schoon' gegeten wordt, uit eten gaan is vaak al lastig, we zijn er nog niet achter wat het precies is. Met de ene soort slagroom gaat het fout, met een andere soort niet. (homogeniseren en/of verhitten kan hier het verschil zijn) Kom je niet achter de oorzaak, dan blijft een dermatoloog een optie.

Bronnen:
http://www.huidinfo.nl/acne%20en%20zuivel.html

Pas als het werkt, is het middel voor de patiënt gevonden en goed, maar ik heb vaker gehoord dat huidproblemen opgelost werden door paardenmelk. Paardenmelk : Lijst van beweringen ---------------------------------------- De oude steppen volkeren gebruiken het als geneesmiddel. Het maakt hen immuun tegen ziekten en die volkeren worden erg oud. -De samenstelling van paardenmelk lijkt meer op die van moedermelk dan op die van koeienmelk. -Omdat het veel vitaminen en sporenelementen, zoals ijzer, kalium, calcium en fosfor bevat, geeft paardenmelk extra energie bij vermoeidheid, stress, intensieve sportbeoefening en herstel na een operatie. -Het wordt in Nederland als een geneesmiddel beschouwd. -Het bevat een stof die de goede en slechte bacteriën activeert. De goede bacteriën elimineren de slechte en zo heeft paardenmelk een zuiverende werking. -Omdat paardenmelk weinig vet bevat, is het goed voor mensen met een te hoog cholesterolgehalte en bij hoge bloeddruk. -Het drinken (dus niet op de huid uitsmeren) van paardenmelk is goed voor mensen met psoriasis en eczeem. Anderen zeggen dan weer dat zeep van paardenmelk en zalven met paardenmelk tegen deze kwalen helpen. -Paardenmelk wordt aangeraden bij problemen met de stofwisseling, bij onregelmatige stoelgang, huidproblemen, een te hoog cholesterolgehalte, stijve gewrichten, kanker en menopauzeklachten. -Het zuivert de lever, de darmen, het bloed en de huid. -Het zorgt voor een hoger hemoglobinegehalte en een vermeerdering van rode bloedlichaampjes, die op hun beurt een betere zuurstofopname in de longen verzekeren. -Het verhoogt de weerstand. -Het is goed bij de behandeling van diverse, niet nader genoemde welvaartsziekten. -En ten slotte heeft paardenmelk ook nog een eigenschap die aan homeopathie doet denken. Niet omdat het verdund gebruikt wordt, maar omdat de aandoeningen vaak verergeren gedurende de eerste weken; pas daarna begint men verbetering te merken. Je zult het moeten uitproberen, de ene mens is de andere niet, waar jij allergisch voor kunt zijn, ben ik het niet en andersom. Succes!

Bronnen:
https://skepsis.nl/paardenmelk/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100