Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is dit een mogelijke oplossing tegen diarree?

Ik heb al 3 jaar last van het prikkelbaar darm syndroom (PDS). Ik ben hierdoor vrij beperkt in de ochtend omdat mijn darmen en maag vooral in de ochtend opspelen en ik bij ieder voedsel of drank gelijk diarree krijg of moet braken. Nou heb ik een oplossing bedacht en het al meerdere keren uitgevoerd: Ik neem een fles water mee met daarin heel erg veel zout. 1/3 van een pak. Het water smaakt dan net als zeewater en het haalt de diarree weg.

Maar kan dit kwaad? Ik weet dat zout niet goed is, maar dit is wel momenteel het enige middel wat werkt buiten de kalmeringsmiddelen om die ik niet dagelijks kan innemen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zout is niet slecht, maar 1/3 pak, hoeveel is dat? Als dat een 1 kilo pak is heb je het over ruim 300 gram. Dat is bizar veel en daar zou ik niet zonder arts advies mee doorgaan. Dat dat kort werkt is trouwens niet zo raar, al het vocht uit je lichaam gaat richting maag om het daar minder zout te maken. Daarna gaat al het vocht richting bloed als het zout opgenomen wordt en dan via de nieren naar je blaas. Je nieren zullen hier mogelijk door kapot gaan en dat is niet het enige waar het slecht voor is. PDS is altijd te verbeteren met ander/beter voedsel. Lukt dat niet dan heb je geen PDS maar iets anders wat nog niet ontdekt is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100