Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe krijg ik een wrat onder mijn voet weg?

Hij zit er al zo'n 4 jaar als het niet langer is en begint zich nu te verspreiden. Hij is helemaal plat omdat ik er natuurlijk elke dag op loop.

Toegevoegd na 1 minuut:
Ik heb al wrat tinkuur en bevriezing geprobeerd maar dat helpt niet

Weet jij het antwoord?

/2500

Naar het wrattenspreekuur van je huisarts. Daarvoor halen ze een thermosfles met vloeibare stikstof waarmee ze de wrat weg branden.

Voetwratten kunnen door de huisarts worden behandeld door bevriezing met vloeibare stikstof. Meestal geeft deze behandeling lichte napijn en klachten bij het lopen. Ook kan salicylzuur worden gebruikt, verkrijgbaar in zalf, gel of aanstipvloeistof. Curettage - dat wil zeggen het wegsnijden van de wrat - is ook een optie.

Klinkt misschien gek, maar door snijbonen! Je snijd ze open en verwijdert de boontjes. Het gaat om de sappige binnenkant van de peul waar de bonen inzitten. Elke dag gewoon even enkele minuten met die binnenkant van de schil over de wrat wrijven. Na een week of twee zie je vaak al verschil. Ik had een paar jaar geleden verschillende wratjes, waaronder een behoorlijk grote op mijn teen. Meerdere malen bij de huisarts laten ' bevriezen'. Was erg vervelend en hielp bij mij niet. Van een oudere vrouw deze tip gekregen en dat was de oplossing! Ze zijn nooit meer teruggekomen en het is niet te zien dat ze er ooit hebben gezeten!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100