Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb pijn aan mijn enkel, wat is het en hoe moet ik het behandelen ?

Hallo, ik heb begin deze week gaan voetballen en bij mijn eerste trap, kreeg ik lichte pijn aan de buitenkant van mijn linker enkel (steunbeen bij het voetballen) toen ik thuis kwam kon ik er amper op lopen het doet erg veel pijn. Zou er hier iemand weten wat ik heb aan mijn enkel en hoe ik het moet behandelen. ik leg iedere dag ijs en heb een plakker met pijnstiller op geplakt maar dat helpt niet erg veel.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik sport regelmatig en heb soms hier en daar wat pijntjes. Ik adviseer je om een fysiotherapeut te zoeken die je kan helpen. Ik heb een goede fysiotherapeut die mij altijd oefeningen meegeeft voor thuis, zegt wat ik wel en niet kan doen en masseert/taped bijv. mij knie in.

Sowieso even mee naar de huisarts, das altijd het beste. Wat ik zo op afstand kan beoordelen, als ook de enkel gezwollen is, is dat je een gescheurde enkelband hebt. Dit betekent tegenwoordig dat je wel mag belasten maar tot je grens. Beste te belasten voorlopig met tape om je enkelgewricht. Belast je teveel dan kan een dubbele scheuring ontstaan. Klachten houden 1 a 2 weken aan en dan verdwijnt het. Zeker even niet mee gaan voetballen, voor zover dat al ging De zwelling kun je verminderen door er een ijscompress (of washandje met ijsblokjes) op te houden. Nazorg... Wanneer je weer hersteld bent, is het goed met blote voeten of met bijv, kung fu schoentjes over ongelijk terrein als gras lopen regelmatig. Hier worden de banden sterker van. Draag je hoge schoenen dan wordt de boel juist slapper, en blijft het helemaal een zwakke plek. Ik heb vier keer mijn enkelband gescheurd bij sportiviteiten. 1 keer dubbel. nadat ik deze dingen ben gaan doen heb ik geen scheuring meer gehad. Wel heb ik slappe banden overal in mijn lichaam, Instabiel dus. Daarom mag ik geen spring en rensporten doen. Mede om die reden even naar de huisarts, met inderdaad een eventuele doorverwijzing naar een fysiotherapeut, maar das lang niet in alle gevallen nodig

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100