Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

waarom kom ik niet van mijn koortslip af?

Ik heb al zeker 3 weken (of misschien al langer) last van m'n lippen. Schraal/droog/prikkelend/jeukend en heb zin om er constant met m'n tanden langs af te gaan... Tenzij ik ze vet hou, dan valt het mee.

In het begin goed gesmeerd met koortslip crème, daarna overdag goed vet gehouden met vaseline. Nu inmiddels gestopt omdat ik heb gelezen dat je het opnieuw kon krijgen van je eigen "afdruk" op de crème..

Wat kan ik doen? En is dit wel daadwerkelijk koortslip?

Weet jij het antwoord?

/2500

Voor een koortslip gebruik ik altijd l-lysine als je het al voelt opkomen bijvoorbeeld prikkende lippen. Dan gewoon 1 à 2 pillen per dag nemen en dit dan ongeveer een week lang. Bij mij heeft het geholpen en elke keer als ik het voel/zie opkomen gebruik ik l-lysine en bij mij helpt het heel erg.

Ik heb zelf ook geregeld last van een koortslip en bij mij werkt die creme ook niet. Wat ik de laatste keer heb geprobeerd is om een paar keer per dag een ijsklontje tegen je lip aan te houden. Dit heeft bij mij goed gewerkt, 2 dagen later was de koortslip weg.

Koortslip wordt veroorzaakt door het herpes virus dat je bij je draagt en bij verminderde weerstand krijg je dan een uitbraak ervan in de vorm van een koortslip. Een heel krachtig middel om direct de koortslip te aan te pakken is Lauricidin. Dat is een concentraat van monolaurine (laurinezuur) dat in moedermelk en kokosolie zit. Het heeft de sterkste antimicrobiële effecten. Het is natuurlijk en werkt dus beter dan de meeste chemische virusremmers. Heb je verminderde weerstand, begin gelijk met Lauricidin en juiste voeding die je weerstand verhoogt en je voorkomt een uitbraak. Het is een veilig extract en je kunt het langdurig gebruiken en de dosis verhogen zoveel als je verdraagt.

Van het HSV virus dat een koortslip veroorzaakt kom je nooit meer af. Het virus trekt zich terug in je lichaam en houdt zich slapende totdat er prikkels komen die het weer doen ontwaken waardoor er weer een koortslip kan optreden. Deze prikkels zijn bijvoorbeeld een verminderde weerstand en zonlicht. Antivirale middelen, zoals Zovirax (aciclovir) creme, doen vrijwel niks tegen een koortslip, omdat ze onvoldoende in de huid dringen. Beter kun je de lipblaasjes uitdrogen met een zinksulfaat creme. Om te voorkomen dat je een koortslip krijgt moet je zorgen voor een goede weerstand door gezond te leven en houd je je lippen goed vet met een lipbalsem met UV-bescherming.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100