Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is het normaal om steeds een zeer zacht gesuis in je oren te horen?

Sinds enkele weken hoor ik een zeer zacht gesuis in mijn oren maar heb de indruk dat ik dit eigenlijk al altijd heb gehad. Ik vroeg me af of dit normaal is of zoals je tegenwoordig overal leest het een teken is van tinitus. Het klinkt helemaal niet zoals een overdreven hoog en irritant geluid als bij tinnitus maar gwn een zachte suis te vergelijken met speakers die opstaan maar waar geen geluid uitkomt. Ik heb mijn 16 jarig gehoor getest en ik blijk nog 99% van mijn gehoor te bezitten.

Tevens hoor ik het enkel al het echt stil is of als ik het geluid echt probeer te ''zoeken''.

Weet jij het antwoord?

/2500

dit is allesinds geen "normal" iets, ik kan je helaas niet zeggen wat het is. Ik stel voor dat je voor dergelijke problemen even een huisarts raadpleegt want dat klein beetje gesuis kan misschien erger worden. en het is natuurlijk beter preventief te handelen :) ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Tinnitus is er in alle toonaarden sterktes en soorten geluiden. Je kan het hebben overgehouden aan vele discoavonden. Maar het kan ook zonder die oorzaak ontstaan. Kenmerkend voor tinnitus is, dat het hoorbaar is als het stil is. Geen andere storende geluiden en dan vooral als je in bed ligt en alles stil om je heen is. Het is een soort gehoorbeschadiging, maar helemaal zeker weet men dat niet en er is tot nu toe weinig aan te herstellen. Wel zijn er richtlijnen om er zo weinig mogelijk last van te hebben. Ga naar een gehoorspecialist, die hebben hier brochures over met tips. (met gehoorspecialist bedoel ik bijvoorbeeld Schoonenberg, maar er zijn er velen). Een andere mogelijkheid voor oorsuizen is hoge bloeddruk, maar ik neem aan dat dat bij jou niet speelt.

kijk eens op internet naar tinnitus dit is vooral een psychologisch e ziekte maar kan ook gewoon komen door een verstopt oor of ziektes ga anders naar de dokter en laat je oor ander uitspuiten of vul hem zelf met soda een keer ik hoop dat je hier wat aan hebt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100