Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan je een voedingssupplement ook uitwendig gebruiken?

Ik heb wilde wingerd gekocht om gewrichtspijn te verlichten. Maar omdat de pijn enkel aan mijn duim is en ik liever niet iets inneem vroeg ik me af of het ook werkt als ik het in mijn duim masseer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

http://www.feh.be/fsu_ampelopsis.htm Wilde Wingerd is een belangrijke remedie bij gewrichtsontstekingen die misvormingen veroorzaken (reumatoïde polyatritis, ontstekingsreuma), bij de grote misvormingen van chronische evolutieve polyartritis en meer bepaald bij de pijn en vervorming van de kleine gewrichten. Iets ergens opsmeren, kan nooit hetzelfde effect hebben als innemen. De gebruiksaanwijzing is duidelijk, men moet de druppels innemen, twee tot drie maal per dag op een lege maag, een half uur voor de maaltijd, puur of verdund in bronwater of honing. Voor optimale resultaat, ze rechtstreeks op de tong nemen en een paar seconden wachten voor het inslikken. - Beginnen met vijf druppels per dag en geleidelijk aan vermeerderen (met één druppel per dag) tot 15 - 20 druppels per dag. Als het gewenst effect is bereikt, kan men hetzelfde aantal druppels per dag aanhouden voor de rest van de kuur. - Meestal wordt het aangeraden de remedies gedurende drie weken in te nemen gevolgd door één week pauze en dit programma drie maal na elkaar te herhalen.

Bronnen:
http://www.newpharma.nl/herbalgem/87272/he...
http://www.santi-shop.eu/nl/p820-Wilde-Win...

Een voedingsssupplement moet je innemen. Het is bedoeld om via je maagdarmkanaal en bloed opgenomen te worden. Het is net zo onzinnig als antioxidanten in creme die iets zouden doen voor je gezondheid. Voeding moet je innemen, ook -supplementen. Wil je een plaatselijk effect?: dan is een uitwendige adequate oplossing wellicht beter. Verbinden, masseren, verwarmen of iet dergelijks. Daar kun je je behandelaar/huisarts voor raadplegen. Zomaar uitwendig ergens opsmeren is zonde van je geld en moeite. Het is niet zinnig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100