Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe verloopt het herstel van een operatie aan een ganglion?

Ik heb al een hele tijd last van ganglions aan beide polsen. Ze liggen op de bovenkant van mijn pols en ze zijn alleen echt goed zichtbaar als je de pols buigt. Over een tijdje krijg ik een operatie om ze weg te laten halen. Alleen nu vraag ik me af in hoeverre je herstelt van zo'n operatie. Ik wilt later namelijk in het leger en daarvoor moet je toch goed push-ups kunnen doen.

Krijg je na een tijdje alle kracht weer terug in je pols, zodat je weer kunt sporten? En voel je dan geen pijn meer?

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Zelf ben ik jaren geleden hier ook aan geopereerd en heb nergens last meer van. Om jou meer duidelijkheid te geven: Operatie van een ganglion aan de pols Soms haalt de arts een ganglion aan de pols weg met een operatie. De arts maakt een kleine snee in de pols. Daardoor is het ganglion meestal gemakkelijk weg te halen. Daarna hecht de arts de wond. De ingreep gebeurt in dagbehandeling. U krijgt een plaatselijke verdoving, een plexus-anesthesie van een arm (dan is de hele arm gevoelloos) of een narcose. Dit verschilt per ziekenhuis. Een paar uur na de operatie is de verdoving uitgewerkt. U krijgt dan wat napijn, dat is normaal. Paracetamol helpt daartegen. De eerste dagen na de ingreep is het belangrijk om de geopereerde hand hoog te houden. Daarom krijgt u een draagdoek (mitella). Uw vingers kunt u het beste gewoon blijven bewegen. Krijgt u tintelingen in de vingers, een zwelling of een verkleuring van de vingers? Neem dan contact op met het ziekenhuis. Twee weken na de operatie haalt de arts de hechtingen eruit. Dan mag u uw pols geleidelijk weer bewegen. In het begin doet dit waarschijnlijk nog pijn. Als de pols na vier weken nog wat stijf is, kunt u fysiotherapie krijgen. Het duurt meestal zes tot acht weken voor de pols helemaal genezen is. Toegevoegd na 15 minuten: Dit was ik vergeten erbij te zetten: Complicaties bij een operatie van een ganglion aan de pols komen zelden voor. Mogelijke complicaties zijn: Infectie van de wond. Nabloeding. Zenuwbeschadiging. Bij de meeste mensen is het gevoel rond de wond tijdelijk verstoord. Dit komt doordat een klein zenuwtakje beschadigd is tijdens de operatie. Het gevoel komt na een paar weken bijna altijd vanzelf terug. Tijdelijke stijfheid. Terugkeer van het ganglion. Na een operatie krijgt 5% van de mensen opnieuw een ganglion

Bronnen:
www.mchaaglanden.nl/stimulansz/ziekten-a-z...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100