Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

waarom heb ik bijna altijd koude vingers en tenen?

ik heb vaak de hele dag door koude vingers en tenen, ook als het niet echt koud is qua weer of als ik dikke sokken oid aanheb.
Soms is het zelfs zo dat ik denk dat ik koude vingers/tenen heb maar als ik dan voel, voelen ze gewoon normaal aan. Ik begin dus te twijfelen of het misschien pijn is die als kou voelt, bestaat zoiets?
Ik weet niet of het relevant is, maar misschien nuttig om te vermelden dat ik ook regelmatig een soort zeurende/stekende pijn heb vanuit mijn hand(duim) die doortrekt naar mijn arm (stopt bij de elleboog ongeveer), dezelfde soort pijn voel ik ook in mijn heup, wat doortrekt naar mijn knie. Dit heb ik niet dagelijks, maar wel een paar keer per week.
Heeft iemand enig idee waar dit door kan komen en of het met elkaar te maken heeft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Meestal heeft dat te maken met de bloedsomloop ; dan krijgt je lichaam het gewoon niet voor elkaar die uitersten goed te doorbloeden, en voelen ze koud aan. Ze kunnen zelfs verkleuren (heel wit of blauw worden). Er zijn verschillende oorzaken voor, die vaak heel onschuldig van aard zijn. Lage bloeddruk, roken, medicijngebruik (zoals betablokkers). Maak je je echt zorgen, neem dan altijd contact op met de huisarts, want er kunnen ook minder onschuldige aandoeningen aan ten grondslag liggen. Toegevoegd na 2 minuten: Het tweede deel van je vraag ;lijkt daar niets mee te maken te hebben., en lijkt me meer geschikt voor de huisarts. Of in elk geval voor een afzonderlijke vraag.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoe...
http://www.henw.org/archief/volledig/id388...

Deze klachten kunnen wijzen op het fenomeen van Raynaud. Hierbij is de bloedvoorziening naar de bloedvaten in de extremiteiten (handen en voeten) verstoord. Dit kan aanvoelen als kou, maar kan ook een soort dood gevoel geven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100