Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kan ik voorkomen dat ik lichamelijke klachten krijg door tocht/luchtstromen?

In onze kantoortuin heerste een slecht klimaat: verschrikkelijk benauwd, maar er waren ook voor sommigen (waaronder ik) ijskoude luchtstromen. Deze luchtstromen kon je echter nog enigszins 'ontwijken' door elders te gaan zitten.

Sindskort hebben we een volledig nieuw 'airco'-systeem waarbij elk hoekje van de kantoortuin is gedekt en vandaag is dit in gebruik genomen. Vanaf de ochtend blaast deze keihard een koud aanvoelende luchtstroom door het gebouw en dit schijnt te moeten om het systeem in te regelen. We moesten maar een jas aan doen.

Het probleem is dat we op geen enkele plek in de kantoortuin de luchtstroom minder voelen en we deze dus ook niet meer kunnen 'ontwijken'. Aangezien ik extreem gevoelig ben voor deze luchtstromen (last van spieren, luchtwegen) en vrees dat dit nog wel even kan duren, vroeg ik me dus af of er een manier is dat je je hiertegen kunt kleden of iets anders er tegen kunt doen, zonder dat je zelf uit elkaar spat van de warmte.

Overigens weet ik dat je op zichzelf niet ziek wordt van airco of kou, maar dit neemt niet weg dat ik wel degelijk lichamelijke klachten ervaar doordat mijn weerstand er nu eenmaal gevoelig voor is (en voor de rest heb ik een prima weerstand).

Weet jij het antwoord?

/2500

gewoon een jas kan inderdaad goed werken misschien een sjaal want je nek is meestal het gedeelte waar je als eerste last van krijgt en drink genoeg omdat de lucht kan gaan irriteren en loop in de pauzes bijvoorbeeld even naar buiten om frisse lucht te krijgen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100