Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat te doen tegen een opgezollen enkel?

Ik heb nu dus al 2 weken lang een opgezwollen enkel (harde bult) dit heb ik gekregen na het inline skaten, mijn skates zaten veel te strak.

Is dit iets waar ik mij zorgen om moet maken? of is het iets wat gewoon na zoveel tijd weg gaat?

Verder doet de bult geen pijn ook al zet ik er veel druk op (wel als ik weer mijn skates aan doe en dan na 10 minuten ong.).

op de foto is duidelijk te zien dat de linker enkel veel dikker is dan de rechter (het lijken niet eens op voeten op de foto lol).

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat het nog niet over is, en kennelijk ook niet minder is geworden, en wel pijn doet als je je skates weer aandoet, zou ik iig een tijdje niet meer skaten en er eigenlijk toch wel mee naar een arts gaan. Die kan je ook evt. oefeningen geven om herstel te bevorderen. Beterschap!

Ik zou een tijdje niet skaten en je enkel laten koelen met ijs of water (ijs is beter). Daarna zou ik maar naar de dokter gaan als het niet veel beter word

Koelen is in dit stadium zo goed als overbodig, daar je er al 2 weken mee rond loopt. Koelen heeft alleen zin direct naar de gebeurtenis. Dus ik zou gewoon naar de dokter gaan. En laat je niet afschepen. Heel veel beterschap.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100