Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kleine, diepe wond, hoe the behandelen.

Vanmiddag heel hard een hockey stick op mn scheenbeen gekregen, war door er een wond op man scheenbeen is ontstaan. Hij is niet heel groot (2cm) Maar wel erg Diep. Ik hen het gel ink strak verbonden want het bloede flink. Her bloede is nu na 4 uur echter nog steeds niet gestopt. Het is niet veel meer wat er uit komt. Maar als er een plijster opzit, lekt het binnen 10min over mijn been. Het wondje staat een klein beetje open daardoor blijft het bloeden. Wat kan ik nu het beste doen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Huisarts bellen en je verhaal vertellen. Wellicht wordt je doorgestuurd naar een huisartsenpost of Eerste hulp bij een ziekenhuis. Niet te lang wachten hoor! Beterschap!

je kan ook met leukoplast een zwaluwstaartje zelf maken- waarschijnlijk kan de huisarts zo dicht op het bot toch niet echt hechten. Als de wond wat groter is, meer zwaluwstaartjes naast elkaar maken. Je kan een rolletje gebruiken, en als je dat niet hebt de zijkant vant van een grote pleister gebruiken. Wel de wondranden goed tegen elkaar aandrukken voordat je de pleister vastplakt. Het lukt niet om aan afbeelding mee te sturen, maar google zelf even op ' zwaluwstaartje zelf maken' en dan vind je afbeeldingen en beschrijveingen, Succes en knutsel ze!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100