Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Bij "extreme leververvetting", hoe lang zou het duren voor de lever terug "normaal" is bij compleet stoppen met alcohol?

Ik ben (helaas, ontzettend dom ik weet het) al een jaar of tien een stevige drinker. Anderhalf flesje witte wijn 's avonds is wel het minimum. Dom, ik weet het. Arts heeft "exterme leververvetting" vastgesteld, maar "geen focale letsels".

Ik wil eindelijk mijn leven eens normaal beginnen leiden en met die onzin stoppen. Er moeten andere manieren zijn om stress af te reageren (ik heb een nogal stresserende job).

Ik vraag me af, aangezien er "nog" geen letsels zijn, kan de lever genezen? Hoe lang zou het duren voor die "extreme vervetting" teruggedrongen is tot een normale, gezonde lever?

(ik durfde het eigenlijk niet vragen aan de arts, zo sprakeloos onder de indruk was ik toen ik eindelijk eens met de neus op de feiten gedrukt werd dat er eigenlijk toch wel iets ernstig mis is)

Weet jij het antwoord?

/2500

Een juiste tijd is daar niet op te plakken,maar genezen lukt meestal wel: Er is geen medicijn beschikbaar om leververvetting te genezen. Leververvetting is echter een omkeerbaar proces. De behandeling bestaat dan ook uit het wegnemen van de oorzaak. De vetstapeling verdwijnt hierdoor meestal vanzelf weer. Voor veel mensen betekent dit een aanpassing van de levensstijl en voedingsgewoonten: geen alcohol drinken (ook wanneer alcoholgebruik niet de oorzaak is), gezond en gevarieerd eten (weinig vet) en gewichtsverlies.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoe...

De vetstapeling zelf verdwijnt (zegmaar in dezelfde tijd dat je m opgebouwd hebt). Belangrijker: de vetstapeling verdwijnt wel maar de gevolgen ervan niet altijd. Is er al verlittekening aanwezig dan blijft dat zo.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100