Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

hoe komt het dat in constante pijn heb in mijn arm?

Ik heb constante pijn in mijn elleboog, ook als ik het niet beweeg. Als ik lig op bed, heb ik ook gewoon pijn, ik kom slecht daardoor ook in slaap, want je zit er de hele tijd aan te denken. Wat is het, en hoe kom ik er zo snel mogelijk van af, ik ga binnekort op vakantie en vind het niet prettig om hiermee daar de hele tijd rond te lopen.

Toegevoegd na 10 minuten:
ik voel ook soms een lichte tinteling, en mijn elleboog is roder dan de andere.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het klinkt als een ontstoken slijmbeurs of iets dergelijks, ik zou naar de dokter of fysiotherapeut gaan en misschien ontstekingsremmende crèmes zoals Voltaren gebruiken. Huisarts is sowieso een goed idee denk ik.

Het klinkt in elk geval als een ontsteking. Bij de elleboog is een peesontsteking iets waarschijnlijker dan een slijmbeursontsteking. Zit de ontsteking aan de buitenkant van elleboog (met palm naar voren) dan spreekt men van een tennisarm; aan de binnenkant is het een golfersarm. (beide vallen wel onder de groep RSI; ook als je niet golft en slechts één keer per week tennist). Bij een ontsteking kun je het beste afkoelen. Doe bijv. wat ijsblokjes in een washandje en leg dit er op (niet meer dan tien minuten per uur want anders kan de huid onderkoeld raken). Ook kun je een band net onder de elleboog plaatsen waardoor de spier minder hard aan de pees trekt; denk bijv aan een zweetbandje dat je van de pols omhoog schuift. De huisarts kan ontstekingsremmers geven om de acute ontsteking tot rust te brengen maar zal waarschijnlijk ook doorverwijzen naar de fysiotherapeut. Sterkte

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100