Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waar zou ik allergisch voor kunnen zijn?

Na het eten van (rauwe) tomaatjes en mandarijnen of het drinken van sinaasappelsap of een smoothie van aarbei en framboos krijg ik een heel koortsig gevoel. Alsof er een laagje over mijn huis ligt waardoor de warmte er niet uit kan. Dit gevoel is vooral rondom mijn gezicht en straalt uit naar mijn borst en armen en handen. Zou dit met een allergie te maken kunnen hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het lijkt erop dat je allergisch bent voor bepaalde fruitsoorten. Je huisarts kan dit testen, dus ik zou daar eens een afspraak maken. Sterkte!

Het kan komen dat je niet tegen rauwe groenten en fruit kan. Je kunt eens proberen of je het ook krijgt als je het gekookt eet, bijv. tomatensoep of appelmoes. Voor zover ik weet zit er in de zaadjes van aardbei en kiwi een stofje wat histamine heet. Histamine is er verantwoordelijk voor dat allergieën komen bovendrijven. Wanneer je er niet uitkomt kun je je laten doorverwijzen voor een onderzoek. Met kleine prikjes in je huid, evt. gecombineerd met een bloedonderzoek, wordt gekeken waar je overgevoelig voor bent. Daarna kun je een diëtist bezoeken die je vertelt welke voedingsmiddelen en ingrediënten je moet vermijden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100