Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kun je beter geen alcohol drinken bij een hersenschudding, en tot hoe lang daarna moet je daarmee wachten?

Heb zes weken terug een lichte hersenschudding opgelopen. Heb vier dagen geslapen en amper tv gekeken. Ik voelde me weer goed en ben twee weken in het weekend uitgegaan, maar sinds drie weken ben ik TELKENS weer 2 a 3 dagen duizelig als ik ook maar 4 a 5 glazen alcohol drink, is mijn hersenschudding dan nog niet over ? en wanneer zou je weer kunnen drinken ? ( ben momenteel nu 2 weken echt alcoholvrij)

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, je kunt beter geen alcohol drinken tijdens het herstel van een hersenschudding, dit heeft een negatieve invloed op het herstel en je reageert anders dan normaal op alcoholische dranken. Hoelang dat gaat duren, is niet te zeggen, de ene hersenschudding duurt langer dan de andere. 4 Tot 5 glazen is teveel, ook zonder hersenschudding. Neem eens contact op met je arts, aan welk termijn je moet gaan denken.

Bronnen:
http://www.amc.nl/web/Zorg/Patient/Afspraa...
http://www.dokterdokter.nl/gezondheid/eten...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100