Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Bestaat er een verband tussen sporten en blaasontsteking?

4 maanden geleden ben ik begonnen met sporten na mijn tweede zwangerschap. Anderhalf maand geleden was ik even ziek maar had in die 2 en half maand dat ik sportte heb ik 2 maal erge blaasontsteking gehad. Nu ben ik 4 dagen geleden weer begonnen met sporten gewoon fitness. dus geen hardlopen of groepslessen waarbij ik moet springen. Nu heb ik elke dag gesport en merk alweer op dat ik blaasontsteking krijg. het is wel erg toevallig dit. Ik kan nergens vinden of er een verband is hierin.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Blaasontsteking staat niet in verband met sporten, dat is een jammerlijke toevalligheid. Seks en verlaagde weerstand staan wel in verband met een blaasontsteking, dat lijkt me logischer dat daar de oorzaak ligt. Het is heel normaal om na een zwangerschap een verlaagde weerstand te hebben, je hebt veel bloed verloren, je schema veranderd na de geboorte van je kindje. Overleg eens met je arts hoe je je weerstand weer op peil kunt krijgen en doe tot die tijd even rustig aan. Zorg wel dat je voldoende drinkt. Beterschap.

Bronnen:
http://www.rijnland.nl/nl/p466ff36bd579a/
http://zwanger.jongegezinnen.nl/Bevalling-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100