Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe krijg ik slijm uit mijn neus?

Ik heb het beginstadium van de ziekte van Pfeiffer. Een flink ontstoken neus en amandelen maar nu zit er ook slijm in mijn neus vast. Zo lijk ik een verstopte neus te hebben alleen krijg ik mijn neus op geen enkele manier open. Door dit alles slaap ik al een paar nachten niet, wat moet ik doen? Hoe krijg ik het slijm wel weg (stomen, sprays etc. Helpen niet)? Of hoe zorg ik er voor dat mijn mond minder droog wordt door het door mijn mond ademen?

Toegevoegd na 1 minuut:
Ik bedoel natuurlijk geen ontstoken neus, maar keel en amandelen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb geen beginnende pfeiffer of ontstoken neus/amandelen maar ik ben laatst flink verkouden geweest met voorhoofdholte onsteking, zat er ook slijm in me neus en ergens erachter en dat merk je tijdens het praten en slikken, ik ging toen op me rug liggen en het ophalen en dat schijnt te werken. Otrivin Duo Spray maakt je neus los zo dat je kunt ademen maar ik weet niet of het in jou probleem werkt. Ik raad je toch aan om naar de huisarts te gaan voor advies. Sterkte.

Je kunt je neus doorspoelen met zout water. Dat helpt. Bij de drogist zijn ook speciale pipetten met zoutwater-oplossing te koop, maar zelf zout oplossen kan ook.

Leg eens een doorgesneden ui naast je bed, meestal helpt dat!

stomen met gekookt water zon 10 min doek over je hoofd

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100