Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is het normaal dat je bij carpaal tunnel syndroom veel krachtverlies ervaart in hand en arm?

Ik heb een tijdje terug gehoord dat ik CTS heb na een EMG gehad te hebben. Nu heb ik een brace om te proberen (helpt niet, eenmaal brace af is de pijn weer net zo hevig terug) en mijn huisarts zegt dat opereren bij CTS vaker niet dan wel werkt?!
Nu is het zo dat ik steeds meer moeite heb om een vuist te maken, dingen vast te houden of mijn arm op te tillen. Ook laat ik soms spontaan dingen vallen. Ik heb het gevoel dat mijn arm niet bij mijn lichaam hoort en ervaar ook heel veel -misselijkmakende- pijn. Horen deze klachten allemaal bij CTS en is het waar dat een operatie weinig verlichting biedt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Heb je al een chiropractor geprobeerd? Een chiropractor maakt ruimte tussen de botjes. Bij CTS kan daardoor ook meer ruimte voor de zenuw ontstaan. Je zou met zes behandelingen duidelijk verbetering moeten merken. Een operatie kan dan altijd nog.

Dit is zeker normaal. Mijn moeder had hier ook last van. Na een bezigheid met je handen, zul je veel pijn krijgen. MIjn moeder is hieraan geholpen en heeft geen last meer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100