Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

kan je een bult krijgen van een dazenbeet?

ik kwam er vandaag achter dat ik een grote bult had op mijn scheenbeen. ik vermoed dat het een dazenbeet is. het is rood en warm. hoe weet ik zeker dat het een dazenbeet is en wat kan je er tegen doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja die geeft ook een bult. Vooral niet krabben want anders breekt de hel los Azijn opdoen of iets tegen insectenbeten Robby BB Toegevoegd na 57 seconden: Normaal geeft een dazenbeet een wat onregelmatige vorm van bult

Een dazenbeet kan wel rood en warm worden, maar of dat bij jou het geval is kan ik natuurlijk niet zeggen. Gewoon niet aankomen, ik heb hier dagelijks een dazenbeet en zijn (als je er niet aanzit) binnen een paar uur weer weg, dat kan bij jou langer duren omdat je lichaam dit nog niet kent.

Ja, dat zou kunnen, meestal is een dazenbeet herkenbaar aan een kleine zwelling, maar als je er heftig op reageert, dan kan er een grote zwelling ontstaan. Even iets kouds erop kan de pijn en/of jeuk verzachten, ook kun je er een jeukstillend middel op doen, bijv Nestosyl of Azaron.

Bronnen:
http://www.dokterdokter.nl/gezondheid/reiz...

Ja, ik word jaarlijks op vakantie in Polen gestolen door dazen, we wonen dicht bij een meer. Laatst was m'n arm zelfs een beetje opgezwollen na de beet, het jeukte heel erg en ik had een gevoel van spierpijn. Het gaat bij mij sowieso altijd gepaard met een grote bult en veel jeuk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100