Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kun je jezelf doof klappen?

Soms als ik in mijn handen klap, komt er in een keer een heleboel geluid vrij. Da's een flinke piek in decibellen. Hoe schadelijk is zo'n piek?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Langdurige blootstelling aan teveel geluid lijd tot gehoorschade Wat uiteindelijk tot doofheid kan lijden. Ook kortstondige krachtige geluidspieken, zijn schadelijk. Het heeft ook te maken in welke ruimte je u bevind, of het geluid weg kan of niet zoals bv bij een tunnel of klein kamertje. Ik denk dat waneer je in een zaal zit, je u eigen moogt verrot klappen, dat je daar niet doof kan van worden. Daarentegen als die zaal vol zit met klappende mensen, kan er wel een hoog geluidsniveau ontstaan dat schade kan toebrengen. Robby BB

Ik kan me echt niet voorstellen dat je jezelf doof kan maken door te klappen. Als je het inderdaad vaak doet en in ruimtes waar je het ook goed hoort kan je wel je gehoor misschien beschadigen, maar helemaal doof worden, lijkt me niet?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100