Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Last van een drukkend gevoel rechts in de onderbuik, wat is dit?

Ik heb al een aantal maanden last van een drukkend gevoel in mijn rechter onderbuik. Het is een heel specifieke plek en ik kan er ook op drukken/aanwijzen. Het gevoel is drukkend en voelt een beetje als permanente spierpijn of een verstopping. Het is echter geen verstopping van de darmen lijkt me want nooit problemen met stoelgang o.i.d.. De plek ligt wel echt onder de spierlaag en zit dus niet in de spieren. De plek zit tussen het bekken en de onderkant van mijn ribbenkast en dan echt aan de rechter zijkant. Wat zou dit gevoel kunnen zijn, zit er een ontsteking(of moet je dan pijn hebben), een verstopping of iets anders? Ik heb al wat op internet gezocht en kom van een blinde darm ontsteking tot een kankergezwel..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op die plaats zitten je darmen en je blinde darm. Ontsteking van je blinde darm zou best wel eens kunnen. Ook zit bijna op die zelfde plaats een soort klepje in je darmen, die door stress, verkeerd eten, ongezond levensstijl, kan gaan ontsteken. Dit laatste komt veel meer voor dan je zal denken. gebruik van koffie, vet eten, vlees, melk drinken, roken, en vooral frisdrank met koolzuur ( bubbeltjes), vooral cola en energiedrankjes, zijn vaak de boosdoener. Ook te weinig water drinken, kan de oorzaak zijn. Voor de zekerheid toch maar even naar de dokter, voor een deskundig advies.

In de onderbuik vindt je de darmen, de nieren en de blaas. Pijn in de onderbuik zou va dezen af kunnen komen. Daarnaast kan je ook nog eens last hebben van je prostaat. Dit merk je vooral door moeite met plassen. Een opsomming van verschillende oorzaken vind je in bijgevoegde link. Sterkte ermee, als het te lang aanhoudt moet je echt even naar een arts. http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/90131-pijn-in-de-onderbuik.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100