Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Al derde jaar dat ik tijdens mijn verjaardag ziek ben, is dit iets 'toevalligs' ?

Ben op 10 Juni jarig, en dit is al de derde keer op een rij dat ik net ervoor (vaak 5 tot 7 dagen) ziek word en het tot ongeveer 1 a 2 weken na mijn verjaardag duurt. Dit is niet zo fijn natuurlijk, maar vind het best raar dat ik het hele jaar door gezond ben en net wanneer mijn verjaardag eraan komt alles onverwachts veranderd. Is dit iets 'toevalligs' of iets met een reden etc?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je vertelt niets over je symptomen maar ik vermoed dat je last van hooikoorts hebt en dat er precies deze tijd iets in bloei staat waar jij last van hebt. Je bent namelijk veel te lang ziek om normaal te zijn of om te maken te hebben met 'zenuwen voor je verjaardag'.

Ja, dat is toevallig. Ik ben op 1 juni jarig en dan is het vrijwel altijd koud weer, behalve die keren dat er hittegolven waren. Met andere woorden: de datum van het uitbreken van een ziekte is puur toeval. Je zult ouder zijn dan 3, dus heb je ook al heel wat jaren gehad dat je op je verjaardag NIET ziek was.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100