Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe komt het dat wanneer ik ergens jeuk, het soms pijn doet?

Ik heb dit het vaakst bij mijn bovenbenen, als ik jeuk heb en ik jeuk op die plek, krijg ik soms een pijn scheut die dan even aanhoudt, en daarna voelt het als een blauwe plek. (Maar die zit er dan niet) Het is soms ook als ik bijv. per ongeluk heel zachtjes tegen de punt (niet scherp) van het bed aan sta. Ik noem maar wat.

Weet jij het antwoord?

/2500

Jeuk is - net als pijn trouwens - een prikkel die door jouw zenuwen wordt gegeven. Ondanks dat jeuk geen vorm van pijn is, sterker nog: door te krabben wek je een soort pijn op die de jeuk verdringt, betreft het hier wel een prikkel die van de zenuwen in je huid naar de hersenen wordt gestuurd. Pijn wordt ook via jouw zenuwen naar jouw hersenen gestuurd, dus lijkt het mij gewoon een 'actie' van je zenuwen die over het algemeen geen kwaad kan (net als af en toe het scherpe gevoel alsof er een naald in het been wordt gestoken). Wel is het zo dat als je er echt last van hebt, je het beste even contact op kunt nemen met een arts.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Jeuk_(prikkel)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100