Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

'Wanneer moet ik een arts bellen bij hoge bloeddruk'??

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij een te hoge bloeddruk moet u de dokter bellen omdat er een reëel risico is op een hersenbloeding. Aanhoudend hoge systemische arteriële bloeddruk. Op basis van meerdere metingen (bloeddruk bepaling), is momenteel gedefinieerd als hypertensie wanneer de systolische druk consequent hoger is dan 140 mm Hg of wanneer de diastolische druk constant 90 mm Hg is of meer.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Hypertensie

Die hoef je nooit te bellen omdat je je bloeddruk echt niet thuis hoeft te gaan zitten meten. Je bloeddruk meten laat je bij de huisarts doen (vaak door de assistente) en bij een dermate hoge bloeddruk dat er actie ondernomen moet worden krijg je een gesprek met de huisarts. Als je op advies van een huisarts wel thuis zelf je bloeddruk meet zul je ook hebben gehoord wanneer je contact moet opnemen, dit hangt af van je leeftijd en van onder/bovendruk en nog wel meer zaken zoals bijv diabetes hoe hoog die druk dan moet zijn. Als je elders je bloeddruk hebt laten meten en je hebt er vragen over of je bent ongerust bel je maandag de assistente en vraag je of je met die bloeddruk een afspraak moet maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100