Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Aften en koortslip tegelijk, komt het een door het ander?

Dinsdag kreeg ik 3 witte puntjes op mijn lip, donderdag werden dat korstjes en vrijdag was mn lip opeens helemaal dik en zat er allemaal vocht in. Direct naar de apotheek geweest akolip halen en dat blijkt wel te werken. Nu werd ik gisteren wakker en voelde het binnen in mijn mond ook niet zoals het hoort te voelen.. aan de binnenkant van mijn lip zaten nu allemaal kleine aften, precies op dezelfde plek als mijn koortslip, maar dan dus aan de binnenkant. Nu, zondag, groeien ze nog steeds en zijn ze ondertussen 3x zo groot als gisteren.

Houdt dit verband met elkaar? Komen de aften wel door de koortslip of is dit echt puur toeval?

Weet jij het antwoord?

/2500

Beide aandoeningen worden door een herpesvirus veroorzaakt. Dit virus kan allerlei slijmvliezen infecteren, dus ook in de mond voorkomen. In de mond kun je het soms helpen genezen door Zendium te gebruiken.

Je koortslip en de aften zijn de oorzaak dat je afweersysteem even niet goed genoeg werkt. Tegen de koorstlip heb je al iets las ik en tegen de aften helpt poetsen met de gewone Elmex heel goed,je bent er dan binnen twee a drie dagen vanaf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100