Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Als astma-patiënt in de stad wonen; Wat zijn do's and don'ts, en waarom?

Mijn vrouw heeft astma, we moeten verhuizen, de woningen die we aangeboden krijgen liggen allemaal wel erg in de snelweg, hoe ontduik je deze slechte luchtkwaliteit het meest?

Bijv.: Waar moet je op op te letten bij de ligging van het huis?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kijk om te beginnen of het huis voldoet aan de eisen: alle ramen moeten echt goed open kunnen en dus niet alleen een klepje of luikje. Gestucte muren kunnen heel erg benauwdheid opleveren. Kies geen huis in de buurt van een kruispunt en al helemaal niet vlak bij een stoplicht of zebra. Als er bussen of vrachtverkeer door de straat rijdt, fout! Trams geven een gemeen soort ijzerslijpsel met bruin stof. Kijk of er vaak vliegtuigen over komen, die stoten veel troep uit en zorgen voor luchtvervuiling die je niet ziet. Grote bouwprojecten sowieso mijden want die geven waanzinnig veel stof en dat is pas na een paar jaar minder. Geen pleintje vlakbij waar jongeren met hun brommer zitten te praten. Veel mensen kunnen niet tegen lindebomen of berken. Checken! Of een tuin een ramp of een zegen is, dat is persoonlijk. In Amsterdam kan je bij de gemeente achterhalen waar de meest vervuilde plekken zijn qua luchtkwaliteit. Misschien hebben andere gemeentes ook wel zoiets.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100