Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kan het dat ik soms wakker wordt en mijn been niet meer kan bewegen?

Soms wordt ik 's nachts wakker en dan kan ik mijn been/voet niet meer bewegen. Ik maak mij hier op het moment zelf nooit druk om omdat ik dan nog half slaap en ga snel weer slapen. Maar hoe kan dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een tijdelijke gevoelloosheid zoals een slapende arm of been, ontstaat door een verkeerde houding waardoor de zenuwen zijn afgekneld. Soms ziet men dit wel eens wanneer men wakker wordt: een arm kan niet meer bewogen worden en men voelt geen aanraking. Vaak komt het gevoel snel weer terug wanneer men een andere houding aanneemt. Het helpt om het lichaamsdeel vast te pakken en wat op en neer te bewegen, waardoor er sneller bloed door het lichaamsdeel wordt gepompt. Eerst ontstaat er een tintelend gevoel, daarna komt het volledige gevoel weer terug. Het tintelend gevoel kan ook pijn geven. Dit is niks om je zorgen over te maken, de pijn verdwijnt vanzelf weer. Het lichaam heeft tijd nodig om alles weer te herstellen.

Bronnen:
www.mens-en-gezondheid.infonu.nl › Aandoeningen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100