Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Regelmatig een vieze, metaalachtige smaak in mijn mond, vaak na lachen of niezen, wat kan dit zijn ?

Ik heb vrijwel iedere dag een vieze smaak in mijn mond. Het is een soort metaalachtige smaak, ik ruik op dat moment ook anders en ik merk dat ik meer slijm heb in m'n keel. Vaak treedt dit op als ik schreeuw, lach of nies.

De eerste keer dat ik hier last van kreeg was na het eten van griesmeel, ik was toen 16.

De vieze smaak ontstaat soms als ik een zuivelproduct opheb, maar kan ook spontaan ontstaan als ik bijvoorbeeld wakker wordt, of midden op de dag terwijl ik geen melk of iets dergelijks op heb.

Ik poets mijn tanden en mijn tong iedere dag 2 keer, heb nog nooit een gaatje gehad en qua mondhygiene is alles prima. Ook eet ik nooit pijnboompitten, dus daar kan het niet aan liggen ;).

Toegevoegd na 1 minuut:
Ik ben nu trouwens 20, dus ik heb hier al 4 jaar last van. Wel moet ik melden dat ik op de leeftijd van 16 regelmatig keelontsteking heb gehad en hiervoor antibiotica kreeg. Soms heb ik het idee dat het probleem ontstaan is door antibiotica.

Weet jij het antwoord?

/2500

Vermoedelijk zijn het amandelstenen die de metaalsmaak veroorzaken. Er zitten groefjes in je amandelen waarin afvalstoffen kunnen achterblijven. Die hopen langzamerhand op en worden dan steentjes (net zoals tandplak tandsteen wordt). Ze worden ook wel tonsillolieten genoemd. Ze komen vaker voor bij volwassenen dan bij kinderen, en vaker bij mensen die regelmatig keelontsteking hebben (gehad). Waarom ze bij de één wel ontstaan en bij de ander niet, is nog onduidelijk. Een slechte weerstand zou ermee te maken kunnen hebben. Bacteriën hechten zich eraan en daardoor krijg je een vieze smaak in je mond (en mogelijk ook een slechte adem). Wat kan je doen om de stenen te laten verdwijnen: • schraap dagelijks je tong • gorgel een tot twee keer daags met een mondspoeling, probioticum of zout water • stop met roken (als je dat doet) • eet gezond en gevarieerd.

Bronnen:
http://www.gezondheidsnet.nl/gezonde-en-mo...

Hallo Rockalicious, Ik herken je vraag. Ik had het ook namelijk, een vieze metaalachtige smaak en geur. Bij mij kwam het door een chronische (sinussen) voorhoofdsholte ontsteking. Het kwam door het vele slijm dat via de holtes de keel in liepen. Bij mij was het vrij heftig omdat alles op den duur dicht (ontstekingen (ook keel)) zat en een sinusitis operatie noodzakelijk was. Nu het slijm gemakkelijker weg kan en niet dagen in de holtes blijft, ben ik de vieze metaalachtige geur en smaak bijna helemaal kwijt. Zo heeft mij KNO-arts het uitgelegd. Je schrijft ook dat je het meer hebt wanneer je zuivelproducten eet. Dat kan wel kloppen want zuivelproducten bevorderd je slijm. Als je er niet te veel hinder van hebt, zou ik zeggen lekker zo laten. Mocht je vrij veel ontstekingen hebben (had ik 5 x per jaar) dan zou ik zeggen ga eens naar je huisarts en bespreek het. Misschien eventueel verwijzing naar KNO-arts. Succes Groetjes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100