Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Sinds 3 dagen zit mijn rechter oor vast, hoe krijg ik dit weg?

het voelt alsof ik in een vliegtuig zit, maar dan alleen mijn rechter oor. Het is al een aantal weken zo, maar toen ging het steeds weg als ik aan mijn oor trok, maar dat gaat nu niet meer. Ik heb echt van alles geprobeerd om het weg te krijgen, ik heb hard geblazen met mijn mond en mijn neus dicht, ik heb hard ge gapen, maar niks werkt meer. Ik hoor ook opeens minder als mijn oor dicht zit. Maar vorige week nog, kreeg ik de demping in mijn oor gemakkelijk weg door aan mijn oorlel te trekken maar de afgelopen drie dagen is het niet weg gegaan.
Wat kan ik nog doen om het weg te krijgen, en is dit erg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het probleem kan voor je trommelvlies zitten, dus in de gehoorgang of na je trommelvlies, dus via de buis van Eustachius van neus naar binnenoor. Probeer eerst eens neusspray, dat opent ook de gang van je neus naar je oor, tegelijkertijd twee maal daags een druppel olie in je oor om het oorsmeer zacht te maken. Als je vrijdag nog steeds last hebt maak je even een afspraak met je huisarts.

Baadt het niet dan schaadt het niet...een druppeltje slaolie in je oor gieten...

waarschijnlijk zit je oor dicht, morgen even uit laten spuiten bij de huisdokter, nu al een druppeltje sla-olie zodat het met het uitspuiten makkelijker gaat

Ga hiermee naar je huisarts. Het kan zijn dat de druk in de buis van Eustachius niet goed is, waardoor je deze klachten hebt, misschien is het nodig om buisjes te laten plaatsen. Dit gebeurd meestal bij kinderen, maar kan ook voor volwassenen een oplossing zijn.

Bronnen:
mens-en-gezondheid.infonu.nl › Ziekten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100