Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

In welk land kun je een maagverkleining krijgen zonder een bepaald gewicht te hebben?

Een vriendin van me, die veel problemen heeft met haar zelfvertrouwen omdat ze ‘dik’ is, vroeg onlangs om een maagverkleining. Ze kreeg te horen dat ze hiervoor NOG meer moest bijkomen, terwijl ze bijna het dubbele van mij weegt…Dit weegt heel zwaar door bij haar, vooral emotioneel. Zijn er geen landen waar dat je een maagverkleining kan krijgen zonder dat je een bepaald gewicht hebt behaald?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het gaat niet om het land maar om de verzekeringsvoorwaarden. Dus in duitsland doen ze het b.v bij een lager bmi maar dan moet je het zelf betalen. De verzekering in Nederland vergoed het pas als er aan bepaalde voorwaarde is voldaan en niet of de chirurg wel of niet opereert. Daarom gaan veel mensen naar Belgie waar de kosten lager zijn.

Ik weet dat er in AZ Jan Palfijn in Gent/Belgie een zeer bekwaam arts is die dit doet. Het gaat om Dr. Stafan Harth +32/9 224 71 11. Bij mijn weten zijn er geen regels voor wat betreft een minimum gewicht. U kan altijd informeren op bovenstaand nummer. Er is zelfs een overeenkomst tussen Belgie en Nederland voor wat de ziekteverzekering betreft. Mede om die reden komen vele Nederlanders naar hier.

Bronnen:
http://www.janpalfijn.be/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100