Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wat kan de oorzaak zijn van een griep die maar niet wil doorbreken ondanks symptomen van een beginnende griep?

Bij ons op het werk is er een griepepidemie met vooral symptomen op de luchtwegen. Het begin van deze griep is : je slaapt een tijdje slecht, je hebt nekpijn, je voelt je kleverig/moe... Eén iemand heeft hier een complicatie (longontsteking) dus het is best een nijdige virus.
Een collega van me (ter info : ze is het laatste jaar 40 kg afgevallen nadat ze een bypass liet plaatsen aan haar darmen ifv gewichtsverlies) loopt nu al meer dan een week (bijna 14 dagen) met de beschreven symptomen maar bij haar breekt het niet door. Ze is in feite te ziek om te komen werken maar te gezond om thuis te blijven.
Wat kan een mogelijke oorzaak zijn dat een ziekte zoals griep maar niet wil uitbreken? En is er mogelijk iets wat ze kan doen? Is ze op dit moment besmettelijk voor andere collega's?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Griep is er gewoon; ik weet niet wat jij verstaat onder een "beginnende griep"... de verschijnselen heb je gewoon en de 1 meer dan de ander. Je collega lijkt me gewoon griep te hebben en dan is het verstandig te luisteren naar je lijf en je rust te nemen. Ondanks de griepprik heb ik de griep gekregen, geconstateerd door de huisarts. Het is zeker een nijdig virus zoals je omschrijft. Ik heb er weldegelijk 2 dagen zeer hoge koorts bij gehad. Complicaties van griep zijn iets anders dan de griep zelf. Longontsteking is een complicatie, dus eigenlijk ontstaan door de griep. Hoe je lichaam erop reageert is voor ieder mens anders en ook hoe snel je ervan herstelt. Dat ligt ook aan de weerstand van het lichaam. Meer info: http://www.rivm.nl/Onderwerpen/Ziekten_Aandoeningen/G/Griep De incubatie tijd (incubatietijd is de tijd die verstrijkt tussen de besmetting en de eerste klinische symptomen van de ziekte) verschilt per griepsoort. Meer info: http://nl.wikipedia.org/wiki/Incubatieperiode

Elk antwoord blijft gis werk maar wat ik opmaak uit je vraag is dat er een virus rond gaat op je werk. Het is hoogstwaarschijnlijk geen griep/influenza, maar dat maakt het niet minder vervelend. Dat het niet 'doorbreekt' zal te maken hebben met de verschijnselen die bij dit virus horen, daar hoort een flinke koorts wellicht niet bij.

Enerzijds zijn wij als mens meesters geworden in het verdringen van ongewenste fenomenen zoals grieptoestanden. We hebben onszelf onbewust geprogrammeerd/gecodeerd dat we onmisbaar zijn op bepaalde plekken of in bepaalde situaties. Dus krijgt die griep geen vrije doorgang van ons intern systeem. Anderzijds zijn vele mensen ook behoorlijk immuun geworden voor de werking van bepaalde soorten medicatie. Bovendien heeft elke ziekteverwekker een andere identiteit en/of andere specifieke code waardoor de 'oude' medicatie slechts op een deel van de ziekteverwekkende codering inwerkt. Een oplossing zou kunnen zijn om jezelf toe te laten om eens goed door te zielen of Om een serieuze vastenkuur in te lassen (met bv. wilde rijst en het vocht ervan) waardoor heel jouw lichaam zichzelf op natuurlijke zuivert van alle ongewenste effecten. In beide gevallen ga je sowieso eerst naar 'af' qua goed gevoel en kracht, daarom is het dus aan te raden om in samenspraak met bv. huisarts wettelijk vrijaf te nemen voor je werk. Uiteraard zijn er nog andere mogelijke oorzaken en andere hulpmiddelen. Dit is slechts een greep uit het grote aanbod van mogelijke oorzaken en mogelijke hulpmiddelen. Liefs, Succes en Mega Big Smile van me

Ik heb zelf ook sinds een paar dagen dezelfde symptomen,ik denk dat het een zware verkoudheid is en geen griep,vaak net zo vervelend of zelfs meer vervelend,juist omdat je ook weer niet in bed wil liggen de hele dag maar ook te beroerd voelt om iets te doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100