Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb soms last van de combinatie hartkloppingen en snelle hartslag en lage bloeddruk zonder enige aanleiding. Weet iemand hier raad mee?

Ik heb soms last van hartkloppingen, snelle hartslag en lage bloeddruk zonder enige aanleiding. Weet iemand hier raak mee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb ook soort gelijke klachten gehad 6 jaar lang! en bij mij is na veel moeite een diagnose vast gesteld. Het was een hartritme stoornis en ik ben er aan geopereerd en nu is het een stuk minder. Mijn leven is nu een stuk rustiger en ik kan weer gelukkig zijn. Laat je niet van het kastje naar de muur sturen. Als jij je er niet lekker bij voelt dan moet je geholpen worden. Mijn cardioloog gaf mij een vrijbrief voor de EHBO en op het moment dat ik hart kloppingen had ben ik gelijk voor een echo - filmpje gegaan en op die manier hebben ze vast kunnen stellen wat er mis was. Nu hoef jij dit natuurlijk niet te hebben maar wat ik bedoel is ga niet bij de pakken neer zitten en ga op onderzoek uit wat je mankeert. Doktoren willen nogal snel zeggen dat je stress hebt en dan antideprisivia voorschrijven. Terwijl je klachten ook daadwerkelijk hartklachten kunnen zijn ook al ben je nog jong. Heel veel succes bij de dokter.

De huisarts of een cardioloog kan je meer vertellen. Hier kan geen echte diagnose gesteld worden.

Gebruik je drugs? Mijn broer blowde nogal veel, en kreeg hier ook last van. Huisarts adviseerde te stoppen met blowen, en dat hielp.

Hartkloppingen wordt ook wel palpitaties genoemd. Snelle hartslag tachycardia en lage bloeddruk hypotensie. Er zijn vele redenen voor alle drie klachten en alleen een goede geschiedenis of ook wel anamnese genoemd kan meer klaarheid geven gevolgd door verder onderzoek.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100