Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Als ik mijn hoofd beweeg dan kraakt het. Hoe kan dit? Zie uitleg.

Het maakt niet uit of ik van links naar rechts beweeg of andersom en ook bij "ja knikken" kraakt het. De ene keer is het kraken veel erger dan de andere keer. Het klinkt alsof ik een papieren zak in elkaar frommel. Dat kraakt ook zo. Ik heb dit al zo'n 30 jaar. Ik ben mijn hele leven eigenlijk vrijwel onafgebroken een klein beetje neusverkouden. Dat zal er dus wel mee te maken hebben. Ik heb destijds geen oorontsteking gehad, het is gewoon ineens gekomen.
Ik heb er geen hinder van dus het is geen probleem verder maar ik wil gewoon eens kijken wat men hier op GV er van zegt. De huisarts weet ook niet wat het is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het zou kunnen zijn dat je een slijtage, dan wel een lichte beschadiging aan de atlas en of draaier hebt, (halswervels). Horen anderen die in jouw nabijheid zijn, dit ook?

De nek is aan veel beweging onderhevig en naarmate je ouder word kan er in meer of mindere mate slijtage optreden in o.a de nek. Ook kunnen gewrichten zonder slijtage krakende geluiden bij beweging voortbrengen. zolang er geen (ernstige)pijn bij gevoeld word is een doktersbezoek niet nodig. Toegevoegd na 3 minuten: trouwens:bij mezelf kraakt mijn nek ook stevig,net als mijn schouder en knieën. sommige mensen kraken wat meer als de ander ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100