Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat moet ik doen aan een lekkende operatie wond?

Ik ben woensdag geopereerd aan m'n rug, de hechtingen zitten er nog in, wond is ongeveer 10 cm lang. Ik ben gistermiddag thuis gekomen en toen was de wond al droog, maar gisteravond ging hij ineens erg lekken en dat is nu nog steeds zo. Er zat/zit wel een vocht bult bij de wond, zou het daar uit komen ofzo? En is dit wel goed? Ik heb ook verder geen goed absorberend verband, alleen gaasjes, maar die zijn zo doorweekt. Wat kan ik er nog meer op doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt het beste bellen met het ziekenhuis dat je geopereerd heeft. Bel met de verpleegpost van de afdeling waar je opgenomen was. Als je dat niet hebt, zoek het op op de website van het ziekenhuis. Het kan zijn dat zij je terug verwijzen naar de huisartsenpost, maar het kan ook zijn dat ze je even op de spoedeisende hulp laten terugkomen om je wond te inspecteren. Soms is een vochtblaas namelijk een teken van infectie. Dat moet adequaat behandeld worden en zeker beoordeeld worden door een deskundig arts.

Je moet er nu zelf helemaal niets aan doen, bel de huisartsenpost en vraag deze om advies.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100