Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

waarom krijg ik altijd buikpijn wanneer ik gegeten heb, maar lange tijd daarvoor niks gegeten heb?

Op sommige dagen eet ik de hele dag niets, en krijg ik ineens een eetbui. Alleen wanneer ik dan net gegeten heb krijg ik enorme maagpijn, gisteravond leek mijn ribbenkast op de plek van mijn maag een stukje naar voren gedrukt te zijn en dat was ook niet erg prettig..
Hoe kan ik dit voorkomen of minimaliseren (behalve door overdag "gewoon" te eten, heb boulimia en gebruik daarbij ook sinds kort ritalin waardoor mijn eetlust overdag wordt weggenomen)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik kan hier maar een kort en bondig antwoord op geven, helaas niet het antwoord wat jij graag hoort: de enige optie is een regelmatig eetpatroon. Ik begrijp dat dit niet eenvoudig is als je een eetstoornis hebt, toch heb je geen andere keuze. Mijn tip: probeer niet alleen je eetpatroon te normaliseren. Zoek deskundige hulp, je hebt een gespecialiseerde therapie nodig om boulimia de baas te worden, dit is echt mogelijk (als jij gemotiveerd bent natuurlijk), ook een diëtiste als aanvulling op psychotherapie is heel nuttig. Doe het voor jezelf Robin, voor je gezondheid en je weer goed voelen zonder jezelf te beschadigen. Je kunt bij je huisarts terecht voor een doorverwijzing. Ook de stichting anorexia/boulimia nervosa kan jou helpen. http://www.sabn.nl/ Ik wens je sterkte en moed toe, go for it!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100