Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Krijg je weer nieuwe aders nadat er spataders zijn verwijderd?

Ben al een paar keer geholpen aan spataders en ben pas 34. Dat kunnen ze toch niet eeuwig doen? Of maakt je lichaam nieuwe aderen na een verwijdering van spataders?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dat kan, na verwijdering kunnen er weer nieuwe spataderen ontstaan. Kijk even op onderstaande link, deze geeft gedetailleerde en uitgebreide informatie.

Bronnen:
http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_vo...

Je lichaam maakt inderdaad nieuwe aderen aan, ook zonder spataderoperatie, en in principe heb je wel genoeg materiaal om de schade op te vangen. Spataderen kunnen op talloze manieren worden behandeld - ook zonder verwijdering (denk aan bijvoorbeeld steunkousen). Wanneer besloten wordt om toch de nieuwe spatader te verwijderen of dicht te branden, kunnen er eventueel bepaalde stents (een soort kunstmatige vaten) worden geplaatst om de functie te behouden, indien er niet genoeg vaten beschikbaar zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100