Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan mijn dochter binnenkort weer skieen?

Mijn dochter heeft afgelopen vrijdag haar enkel gebroken. Wij hadden een skivakantie staan van 14 tot en met 17 februari. Mijn vraag is dus of zij weer kan skieen als de genezing goed verloopt.

Ze zit in het gips en is 13 jaar (misschien handig om te weten).

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Botbreuken hebben tijd nodig om te genezen. Ook al zou de voet weer bruikbaar zijn (afhankelijk van de locatie van de breuk zit er op zijn minst 4-6 weken gips omheen), is het bot nog niet op volle sterkte halverwege februari. Ik zou het niet aanraden, maar om het zeker te weten zou ik het gewoon even aan de huisarts vragen.

Het herstel zal erg afhankelijk zijn van het soort breuk. Simpele breuken die met gips worden behandeld, zijn meestal na circa 6 weken weer vastgegroeid. Daarna zal er, al dan niet met fysiotherapie, geoefend moeten worden in het lopen. Het kan 3-6 maanden duren voordat de enkel weer is zoals voor het ongeluk. Als er sprake is van een ernstige breuk en er besloten is tot een operatie, kan het herstel nog langer op zich laten wachten. Daarnaast is er altijd een kans dat de enkel nooit meer wordt zoals deze was voor het ongeluk. Ik zou er persoonlijk niet aan beginnen!

Bronnen:
http://www.ongevalstichting.nl/Patienten-V...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100