Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kun je door snel moeten plassen na het drinken uitdrogen?

Kun je door snel moeten plassen na het drinken uitdrogen?

Ik moet vanwege een nog onbekende medische oorzaak vrijwel direct na het nuttigen van drinken plassen, kan ik dan uitdrogen?

Ik neem dus aan dat het ingenomen vocht mijn lichaam snel verlaat aangezien ik binnen enkele minuten na het nuttigen van drinken direct moet plassen.

Het gaat hier trouwens niet om alcoholische dranken. Het gaat om water.

Toegevoegd na 42 minuten:
Uit urineonderzoek is gebleken dat ik geen blaasontsteking heb noch zijn er andere afwijkende waarden in mijn urine ontdekt. De huid van mijn bovenarmen voelt droger aan dan normaal. Dit probleem zal aankomende vrijdag met mijn huisarts besproken worden. In het eerste gesprek zei zij al wel dat ik opzienbarend veel plas.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt uitdrogen als je minder vocht binnen krijgt dan je uitplast en uitzweet. Op zich heeft dat niets te maken met de drang om te plassen nadat je wat gedronken hebt. Het vocht moet via je darm eerst opgenomen worden in het bloed. Hierdoor wordt het bloed dunner en kennelijk reageert jouw hypofyse hier sterk op door een hormoon aan te maken dat meer water uit het bloed haalt in de nieren. Dit water komt dan in je blaas en als die voller raakt ga je plassen. Ik zag ook je andere vraag en kennelijk heb je hier wel een probleem mee. Als je een medische afwijking denkt te hebben bespreek je dit het beste met je huisarts!

Het zou kunnen dat u een blaasontsteking heb ofzoiets. Maar voor bevesteging van het probleem kunt u beter na de huisarts want wij kunnen dat niet zonder na te gaan hoe je vedder in elkaar zit te oordelen

Je droogt alleen maar uit als je meer vocht verliest dan je inneemt. Uit je andere vraag begreep ik dat je niet zozeer veel maar vaak moet plassen. Ik vind het zorgvuldig van de huisarts dat je urine voor kweek is ingestuurd ondanks dat er waarschijnlijk geen blaasontsteking is. Als dat inderdaad niet het geval is zal er verder gekeken moeten worden en anders krijg je hoogstwaarschijnlijk antibiotica. De mogelijke oorzaken laat ik even weg maar het zou kunnen dat het volgende het volgende aan de hand is met je blaas: "Onvrijwillige samentrekkingen van de blaasspier. Een normale blaas laat zich geleidelijk vullen en het gevoel van een volle blaas wordt dan ook geleidelijk ervaren. Men krijgt eerst zachte plasdrang en nadien, bij volle blaas, sterke plasdrang. De druk in de blaas blijft laag tijdens dat proces en men kiest zelf het ogenblik waarop men gaat plassen. Indien er nu onvrijwillige samentrekkingen van de blaas optreden, dan gaat men een plotse toename krijgen van het gevoel van een volle blaas met sterke aandrang tot plassen. De druk in de blaas gaat stijgen en het plassen zelf kan niet meer tegengehouden worden. Men moet hier en nu plassen." Toegevoegd na 5 minuten: Met een droge huid wordt een niet-vette huid bedoeld. Dat is zeker geen uitdrogingsverschijnsel. Als je je verder niet ziek voelt hoef je niet bang voor uitdroging te zijn. Het heeft niet zoveel zin om teveel op de gang van zaken vooruit te lopen. De huisarts volgt een bepaalde routine om erachter te komen waardoor je klachten worden veroorzaakt. Zodra de uitslag van de kweek bekend is wordt er een volgende stap gezet.

Bronnen:
http://www.urologyklina.com/subspecialisat...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100