Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

kun je allergisch worden van chocolade? niesbuien,loopneus etc ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit kan zeker: Chocolade-allergie Een allergie voor gluten, koemelk of voor bepaalde e-nummers is vervelend, maar wat als je allergisch bent voor chocolade?! Dan zit je flink in de penarie! Gelukkig is een chocolade-allergie bijna nooit een allergie voor de cacao an sich. Toegevoegde stoffen Er zijn erg weinig mensen allergisch voor cacao. De meeste mensen die een allergische reactie vertonen na het eten van chocolade, zijn allergisch voor een of meerdere van de toegevoegde stoffen in chocolade. Dit zijn onder andere melk, noten en gluten. Er zit tevens histamine en sulfiet in chocolade, ook daar zijn sommige mensen allergisch voor.

Bronnen:
http://chocolademelk.blogspot.be/2008/08/c...

Je kunt allergisch zijn voor chocolade (cacao), maar de kans is wel heel erg klein dat je allergisch wordt hiervoor. Als je allergisch bent had je dat al vanaf dat je klein was. Bij allergie voor chocolade krijg je geen loopneus en niesbuien. Die verschijnselen passen bij een besmetting met een virus, bijvoorbeeld het rhino virus waardoor veel mensen verkouden worden. Soms blijft dit weken of maanden aanhouden. Als de klachten ernstig zijn kan je naar de huisarts.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100