Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Nagenoeg iedere avond krijg ik ontzettende jeuk en uitslag, wat kan dit zijn?

heb er overdag nooit last van, maar als ik s`avonds thuis ben, begint het te jeuken, ik ga krabben als reactie en zie dan later een rode huid welke helemaal onder de bultjes zit.

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens mij is het geen eczeem. heb je niet toevallig huisdieren waar je allergisch voor bent? of dat je dingen eet waar je niet tegen man?

het kan ook komen doordat je een erg droge huid hebt, waar je ‘s avonds steeds meer last van krijgt. probeer eens de jeukende plekken in te smeren met bijvoorbeeld simpele, maar oh zo goede, nivea crême, voor nog drogere huid bestaat uiercrême en uierzalf. als dat niet helpt, zou het inderdaad raadzaam zijn om een afspraak met de huisarts te maken. deze kan je verwijzen naar een dermatoloog/huidarts, indien nodig.

Lijkt op een te droge huid. Vermijd zaken die de huid kunnen uitdrogen: alcohol op de huid, te vaak of te heet douchen, teveel zeep gebruiken, hitte, sauna. Vermijd zaken die de huid kunnen irriteren, agressieve producten, geparfumeerde wasmiddelen en toiletartikelen, kriebelende truien, zonverbranding. Vermijd sterk gekruide maaltijden, grote hoeveelheden hete dranken en alcoholische drank. Vermijd stress. Zie link

Bronnen:
http://www.huidziekten.nl/folders/nederlan...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100