Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat zijn oorzaken van duizeligheid

Ik heb sinds 2 weken duizeligheid,ik heb steeds het gevoel of als ik flauw val

Weet jij het antwoord?

/2500

De meest voorkomende oorzaken zijn: lage bloeddruk , een goedaardige vorm van duizeligheid die optreedt bij bewegingen van het hoofd; ontstekingen (na griep of middenoorontsteking), bijv. Neuritis Vestibularis Ziekte van Ménière Recurrent Vestibulopathy Vestibulaire migraine; doorbloedingsstoornis en goedaardige tumor op de evenwichtszenuw. Verder is hyperventilatie een veel voorkomende oorzaak. Laat je hierdoor niet gek maken, ga naar je huisarts en laat je onderzoeken.

Het kan te maken hebben met je bloed druk of je bloedsuikers. Vaak is het onderdeel van diverse ziekten. Bespreek het met je huisarts om alle mogelijke oorzaken uit te sluiten. Ook kan je huisarts je een goed advies geven over waar je precies op moet letten.

Een spannende periode, stress of slecht eten zijn allemaal oorzaken die verantwoordelijk kunnen zijn voor duizeligheid en/of flauwvallen. In dat geval, neem wat rust en let goed op jezelf. Sterkte!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100