Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wat kan er gebeuren als je bloedsuikerspiegel hoger is dan 26 mmol?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zowel bij een laag als bij een te hoog bloedsuikergehalte kan men in coma raken. Opvallend verschil is de ademhaling die dieper is bij een hyper en een naat aceton ruikende adem. In de link staan nog meer verschijnselen van een zgn. hyper.

Bronnen:
http://www.diabetesfonds.nl/artikel/hypo-en-hyper

In ieder geval zul je veel moeten plassen en moeten drinken. Je kunt last krijgen van een keto-acidose. Als je een bloedsuiker van 26 mmol hebt, heb je een tekort aan insuline waardoor je lichaam niet in staat is glucose te verbranden. Je schakelt dan over op de verbranding van vetten waarbij ketonen vrijkomen. Je kunt dan verzuren en een keto-acidose krijgen. Dat kan gevaarlijk zijn.

Als dat langdurig zo is, ontstaat er schade aan de kleine bloedvaatjes, de nieren en de ogen. Met zo'n hoge bloedsuikerwaarde (als die tijdelijk is), zal je je beslist niet prettig voelen: misselijk, mogelijk zelfs overgeven, wazig zien, je heel moe voelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100