Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Gips is weg, maar pijn wordt erger. Wat kan ik nu nog doen met mijn pols?

Ruim 6 weken geleden ben ik van de trap gevallen en moest naar het ziekenhuis. Daar bleek dat ik mijn onderarm had gebroken, terwijl ik voor mijn gevoel het meeste last had van mijn pols. Maar volgens de foto's ging het wel degelijk om mijn onderarm (heb het zelf ook gezien).
Nu hebben ze afgelopen dinsdag het gips eraf gehaald en is alles genezen verklaard, ondanks dat ik nu heel veel pijn aan mijn pols. Eerlijk gezegd zie ik scheel van de pijn en kan bijna niks met mijn rechterhand (pols).
Ben de volgende dag terug gegaan en uitgelegd wat er aan de hand is. Opnieuw hebben ze de foto's bekeken en konden niks vinden. De dokter wil nu een MRI scan laten maken om alles beter te kunnen zien, alleen kan ik op zijn vroegst pas over 2 weken voor de scan langs komen. Dat duurt mij veel te lang en gaat ook ten koste van mijn pols (die steeds meer pijn begint te doen) en mijn werk.
Wie heeft hier ervaring mee en weet wat ik het beste kan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Misschien kan je huisarts iets voor je doen en de MRI-scan afspraak eerder voor je regelen. Ik heb lang geleden na een val ook enorme last van mijn pols gehad, geen scan laten doen, wel foto's (niks op te zien) en de pols in het gips gehad om rust te geven. Wat ik toen heb begrepen met mijn totale lekenverstand is, dat het polsgewricht een lastig iets is en moeilijk te beoordelen. Bij mij is het toen met die rust in het gips overgegaan. Wat ik me zou kunnen voorstellen is, dat je door het gips je pol hebt laten rusten, maar nu dat eraf is weer "normaal" bent gaan bewegen....met deze gevolgen. Gezien de pijn klopt er dus iets niet.... Geef je pols dus 100% rust en probeer via de huisarts de scanafspraak te vervroegen. Heel veel sterkte!!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100