Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Weet iemand iets tegen zweethanden, bijvoorbeeld iets met olie ofso. iets wat je thuis hebt. En dat 7 uurtjes niet meer zweet ?

Ik zweet heel erg van me handen en wil op school gewoon droge handen hebben weet je iets erover ? Laat een reactie achter.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, tegen overmatig zweten valt qua huismiddeltjes niet zo veel te doen. Regelmatig wassen helpt maar nauwelijks. Iets beter werkt een zogenaamde anti-transpirant (geen gewone deo) ; te koop in elke supermarkt in glazen flesjes. Maar tegen echte hyperidosis is ook dat maar een lapmiddeltje. Ook kun je met regelmatig aanbrengen van talkpoeder het ergste vocht absorberen, maar echt minder zweten doe je er niet van. Is het echt zo erg dat je de hele dag natte handen hebt, dan kun je er het best mee naar de huisarts, want er kan best veel aan gedaan worden.

Bronnen:
http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseact...

Er zal vast een handcreme zijn die je handen verzorgt maar ik weet niet of het ook helpt tegen zweten. Wanneer je op school komt is het misschien een idee om je handen te gaan wassen? zodat ze weer fris zijn? Misschien deo meenemen? Doe ik ook altijd :) Veel succes verder !

Als ik b.v. een sollicitatiegesprek had en wilde geen zweethanden hebben, dan gebruikte ik de avond daarvoor Odorex extra dry en dan de lotion. Kost nog geen €3.- en helpt echt.

Probeer het eens met aluin. Vroeger werd dat veel na nat scheren gebruikt om de huid te verzorgen en vanwege de bloedstelpende werking maar het werkt ook uitstekend als deodorant. Het gaat niet alleen geurtjes maar ook de zweetproductie tegen. Ik heb het een paar jaar geleden bij De Tuinen gekocht maar voor een paar euro koop je een blokje bij de voordeeldrogist.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100