Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kriebel en drukkend gevoel bij ademen, wat kan dat zijn?

Voelt net zo aan als ongetraind 5 km hardlopen en achter adem zijn. Ben niet benauwd en heb geen echte pijn. Niet verkouden of ziek geweest, geen overgewicht, rook niet.

Maar wat kan het wel zijn en moet ik het serieus nemen en naar de HA gaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Klinkt een beetje als een luchtweg infectie Daar hoef je niet doodziek van te zijn Je zou een hoestdrank kunnen proberen Bij twijfel meteen naar de huisarts Het blijven natuurlijk wel je longen Fijne dag.

Dat kan een ontsteking zijn, maar de enige die je dat ècht kan vertellen is je huisarts. Let op je temperatuur: meet even of je koorts hebt. Bij koorts: bel je huisarts. Ook als je je zorgen maakt: de assistent(e) kan, n.a.v. gerichte vragen en wat je vertelt, kijken of je een afspraak moet maken. Waarschijnlijk zal ze ook vragen of je koorts hebt. Enneh: neem een veranderende lichamelijke situatie altijd serieus. Je hoeft niet bij alles naar de huisarts te rennen, maar hou het in de gaten. Heel veel succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100