Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

regelmatig kortdurende ontsteking van pezen en/of spieren. wat kan dit zijn?

regelmatig heb ik last van wat de huisarts noemt: ontsteking.
de ene keer een tussenribspier, dan de carpaal tunnel, onlangs de spiertjes en pezen tussen de middenhandsbeentjes en handwortelbeentjes, dan weer in mijn schouder, of de pezen in mijn voet.

de huisarts stelt ook een ontsteking vast: rood, dik, warm, verlies van kracht, beperkte beweeglijkheid, en pijn.

krijg er steeds een pijnstillende ontstekingsremmer voor, maar zonder medicatie (neem het liefst zo min mogelijk als het ff kan) verdwijnt het over het algemeen binnen 2 -3 dagen, en soms zelfs in 24 uur.

dmv herhaaldelijk bloedonderzoek zijn er geen afwijkende waarden te vinden!

wat kan het zijn?

Toegevoegd na 8 minuten:
p.s. ff eter aanvullende info:
de medicatie die ik steeds krijg is Diclofenac natrium 3x dgs 1 tab.

verder heb ik scoliose en chronische chondropathie van de patella door een beenlengte verschil van 1 cm (wat men te laat heeft ontdekt dus sta wat uit het lood) ;-)

Weet jij het antwoord?

/2500

Ontsteking "Een ontsteking is een reactie van het lichaam op beschadiging van een weefsel of prikkels van buitenaf zoals bacteriën, schimmels, virussen, chemische stoffen, radioactieve straling, UV straling Kenmerken zijn: pijn, warmte, zwelling, roodheid, functieverlies Doel: verwijderen van de prikkel en herstel weefsels" Veel mogelijke oorzaken, dus je krijgt alleen symptoombestrijding. Die ik niet helemaal begrijp want je zegt dat het binnen 3 dagen over is zonder medicatie. Waarom dan niet even doorbijten. (ik weet niet hoeveel pijn het doet) In de bron veel dingen die je met voeding kan doen. (en laten)

Bronnen:
http://www.fonteine.com/ontstekingen.html

Dit soort ontstekingen komen vaker voor bij mensen die op andere plekken iets "mankeren" of iets scheef staan. Zo'n ontsteking komt vaak puur door het overbelasten en/of verkeerd gebruik van de spieren/pezen. Dat zie je vaak bij mensen met een muisarm bijvoorbeeld. Die krijgen dan vaak ook last van hun andere arm/hand omdat ze de andere arm/hand proberen te ontlasten. Zo heb ik met een iets scheve borstkast regelmatig (1 a 2 keer per jaar) een ontstoken borstbeen. Puur omdat ik altijd recht wil zitten of recht wil doen laten lijken (omdat ik bang ben dat het dan schever gaat staan). Maar juist als ik er geen aandacht aan besteed en gewoon ga zitten hoe ik het prettig vind voelen. Dan heb ik nergens last van.

Vragen of je doorgestuurd kan worden naar een reumatoloog of internist. Dit kan zoveel oorzaken hebben (bijv. ontsteking van de bloedvaten: een Anca test kan dan afgenomen worden).

Ik had een beetje hetzelfde (wel op andere plekken) en mijn huisarts heeft de boeken gepakt en heeft zich er goed in zitten verdiepen want er zijn een paar zeldzame afwijkingen die dit als symptoom hebben. Ik bleek ze niet te hebben maar misschien jij wel. Ik weet de namen verder helaas niet maar je kunt je huisarts er wel op wijzen dat dit symptomen kunnen zijn van de één of andere aandoening.

Komt me bekend voor, behalve dan dat vanzelf verdwijnen... Vaak in pezen of carpaaltunneltjes, soms in wekere delen (borstontsteking). Bij mij zijn in het bloed in eerste instantie wel afwijkende waarden aangetroffen, maar in tweede instantie toch maar niet meer. Wel blijkt dat mijn ijzer aan de lage kant is. Sinds ik 'staalpillen' slik (nu een half jaar), is het niet meer voorgekomen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100