Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik ben door iets boven mijn oog geprikt en heb nu een bult. Moet ik het laten rusten of moet ik er wat aan doen, en wat dan?

Gisteravond ben ik door iets boven mijn oog geprikt (weet niet wat) en als gevolg daarvan kreeg ik een bult, dat vond ik nog niet zo erg, maar toen ik vandaag wakker werd stonden mijn ogen heel raar het leek net of ik scheel was. wat moet ik hier aan doen of moet ik het laten rusten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als de bult er nog zit, kan het ook zijn dat de bult je oog iets dichtdrukt en het daardoor lijkt of je raar kijkt. Als je ogen, dus echt je Iris en pupil een rare stand hebben, dus afzakken naar een hoek bv en je zicht anders is dan normaal zou ik even bij de ha langs gaan. Anders je lichaam de tijd gunnen om de bult te laten genezen en eventueel wat koelen of smeren met een middeltje tegen insectebeten.

Zakjes kamillethee kopen, in lauwwarm water even natmaken en dan het zakje op je ooglid leggen waar de bult zit, werkt kalmerend en herstellend.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100