Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Grote Hematoom van 1 liter wanneer is deze weg ?

Door een trap van een paard heb ik een grote hematoom vanuit mijn hamstring naar de zijkant zeg maar.Deze is zeker 1 liter groot.Is niet ontstoken en mijn spieren zijn onbeschadigd gebleven.Wanneer is deze zwelling weer helemaal opgenomen ? en waarom kan dit niet gedraineerd worden ?Hoe is het verloop van een hematoom ?
Heel erg bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Een hematoom is een bloeduitstorting. Met een bloeduitstorting of hematoom wordt niet iedere situatie bedoeld waarbij bloed het vaatbed verlaat (bloeding), maar specifiek die situaties waarbij het uittredende bloed zich ergens in het lichaam ophoopt. Ik kan mij niet voorstellen dat jij een hematoom hebt, waar zich 1 hele liter bloed heeft opgehoopt. De buil die je misschien hebt, zal een oedeem zijn, een vochtophoping. Als dat zo is dan zou het wel gedraineerd kunnen worden. Dat is bij mij ook gebeurd: de dokter stak er naalden in en zoog er vocht uit. Maar - zoals hij al voorspelde - het heeft niet veel geholpen. Een normaal hematoom, bloeduitstorting, is na een paar dagen tot weken weg, afhankelijk van de ernst. Het opgehoopte bloed wordt door het lichaam afgebroken en opnieuw opgenomen. Is er ook een buil dan zakt het bloed vaak in de daaropvolgende dagen uit en ontstaan blauwe verkleuringen die wel eens op enige afstand kunnen liggen van het oorspronkelijke letsel.

Week of drie, vier dan is het weer min of meer normaal. Het is een kwestie van tijd voordat het volledig is hersteld, maar dat is moeilijk vast te stellen. Alleen in uitzonderlijke gevallen wordt er besloten tot drainage Ik heb wel eens een been helemaal vol gehad met vocht met heup en bil erbij en toen is er gedraineerd. Ook vaak bloedingen gehad bij spierscheuring in hamstring en quadriceps, met flink bloedverlies en daarbij is nooit gedraineerd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100