Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is dit een muggenbult of een tekenbeet?

Twee weken geleden op kamP geweest ook in de bossen verstopt gevallen etc. Nu rare vlekken (had ik al gelijk bij kamp hoor!) weet iemand of dit van een mug of teek is? Ik heb er 5 op mijn enkel.. op mijn rug ook gestoken maar die zien er uit als normale bultjes.. die op mijn enkel zijn echt grote eivormige vlekken...

http://m.facebook.com/?_rdr#!/photo.php?fbid=409813269053814&id=100000754325983&set=a.297244620310680.58791.100000754325983&__user=100000754325983

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een teek bijt maar op 1 plek, daar Graaft hij zijn kop in je huid en zuigt zich vol met bloed. Als hij vol is laat hij lis. Hij gaat dan niet een stukje verderop weer bijten. Het duurt een paar uur tot een dag voor hij genoeg heeft. Bovendien jeukt het ook als je een teek hebt. Het lijkt met sterk dat een heleboel teken een invasie op je enkel gepleegd hebben. Daarbij wandelt een reek door naar warme vochtige plekjes; je liezen, knieholtes, oksel, etc. Je foto kan ik niet zien, maar uit je info klinkt het meer als muggenbulten. Een geinfecteerde tekenplek laat een rode circel achter, geen vlek.

Die plekken tonen volgens mij wel aan dat jij door een teek bent gebeten. Bij een infectie met de Borrelia-bacterie kan op de plaats van de tekenbeet dagen tot weken erna een rode plek ontstaan, die geleidelijk groter wordt en vaak centraal verbleekt, zodat een ring ontstaat. Deze huidaandoening noemt men een erythema migrans. Je hebt er nu een foto van. Doe dat morgen nog een keer, en vergelijk dan of de plek groter is geworden. Als dat het geval is moet je direct met antibiotica beginnen. Nu is de infectie nog lokaal, maar die kan zich in principe zeer snel door je lichaam verspreiden. Je hebt dan de ziekte van Lyme.

Bronnen:
http://www.lymenet.nl/info/erythema-migrans.htm
http://www.lymenet.nl/info/symptomen-ziekt...

Ja, dat is een tekenbeet en je hebt zeer waarschijnlijk de ziekte van Lyme opgelopen. Ga onmiddellijk naar de doketr morgenvroeg! Bij een infectie met de Borrelia-bacterie kan op de plaats van de tekenbeet dagen tot weken erna een rode plek ontstaan, die geleidelijk groter wordt en vaak centraal verbleekt, zodat een ring ontstaat. Deze huidaandoening noemt men een erythema migrans (EM). De EM ziet er niet altijd hetzelfde uit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100